Brbić: Narušena regularnost natjecanja

Povodom Zagrebovog odbijanja zahtjeva Hajduka za odgodom četvrtfinalnog susreta Hrvatskog kupa, a HNS-ovog prihvaćanja odgode dvoboja Intera i Dinama za veljaču, Hajduk je na Poljudu sazvao izvanrednu konferenciju za medije.

Predsjednik Splićana Marin Brbić istaknuo je kako je time narušena regularnost natjecanja u Hrvatskom kupu, ali i u Prvoj HNL.

Uoči konferencije za medije u Splitu, Dinamo je poslao priopćenje povodom posljednjih događaja u kojem je naglasio kako im je dosta stalnog prigovaranja Splićana.

Odgoda utakmice Kupa između Intera i Dinama narušila je regularnost natjecanja u Kupu, ali i u prvenstvu. Hajduk nije želio odgoditi utakmicu protiv Zagreba, ali smo to učinili kada nam je u petak u 14.44 dostavljeno da je utakmica Intera i Dinama odgođena za veljaču. Pozvali smo se na pravilnik natjecanja u kojem piše: "pomicanje pojedinih utakmica ne smije narušiti natjecanje niti druge momčadi dovoditi u nepovoljni položaj. Mi tvrdimo da je regularnost narušena", naglasio je Brbić.

Konferencija za medije Marina Brbića (Hajduk TV)


Čelnik Hajduka podsjetio je kako se njima prošle sezone odbio zahtjev za odgodom dvoboja s Rijekom upravo zbog zaštite regularnosti natjecanja.

Hajduk stavljen u nepovoljan položaj pred derbi

Splićani smatraju kako je time Hajduk stavljen u nepovoljan položaj pred hrvatski derbi, koji će se u subotu igrati na Maksimiru. Brbić je dodao kako mu nije jasno zašto je odgođen dvoboj Intera i Dinama, jer ako je u pitanju Dinamov nastup u Ligi prvaka protiv Bayerna onda su trebali odgoditi subotnji derbi na što bi oni pristali.

Problem su i Lokomotiva te Vlajčević

Povodom narušavanja regularnosti natjecanja čelnik Hajduka pronašao je još dvije činjenice koje  idu u prilog toj tezi. Prva je odnos Dinama i Lokomotive, odnosno činjenica da je čak 17 igrača povezano s ta dva kluba.

Regularnost je upitna i zbog disciplinskog suca HNS-a Krešimira Vlajčevića. Naime, Splićani imaju podatak da je Vlajčević 2009. primio pozajmicu od Dinama. Brbiću je znakovito kako je Dinamo puno bže kažnjavan od Hajduka prilikom prekršaja.