Pokopan Ivica Hlevnjak Bukle

Proslavljeni nogometaš Hajduka Ivica Hlevnjak Bukle u ponedjeljak je pokopan na splitskom groblju Lovrinac, a na posljednji ispraćaj došlo je oko tisuću Splićana.

Jedan od najpopularnijih igrača Hajduka 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća pokopan je uz stihove pjesme "Kada umrem umotan u bilo". Prije posljednjeg ispraćaja u prepunoj kino dvorani stadiona u Poljudu održana je komemoracija legendarnom Hlevnjaku. Sućut njegovoj obitelji došli su iskazati brojni članovi velike Hajdukove obitelji, nekadašnji suigrači, prijatelji, bivši igrači i treneri.Od  Hlevnjaka se oprostio gradonačelnik Splita Ivo Baldasar rekavši da je Bukle bio "naš ponos, živo oličenje hajdučkih vrijednosti, dio generacije koja ja je utrla stazu ovom današnjem klubu".

Gledali smo njegove golove, sjajne partije na nogometnom terenu, neka se zauvijek sjećamo našeg Bukle, naglasio je Baldasar.

O igračkoj karijeri i životu legendarnog Hlevnjaka govorio je predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je istaknuo da je Bukle, kako su ga prijatelji zvali, debitirao za prvu momčad Hajduka s 18 godina, a od 1962. do 1973. odigrao je 665 utakmica za Hajduk te postigao 237 golova. Bio je reprezentativac Jugoslavije.

Ivica Hlevnjak, naš Bukle, igrao je u teškim vremenima za klub, koji je tada visio pred ponorom ispadanja u Drugu ligu, ali na koncu je osjetio slast osvajanja titule. Mnogo je puta isticao kako mu je najradosniji trenutak bio povratak u Split 1971. kada je titula nakon 16 dugih ljeta vraćena u naš grad. Jedan je od rijetkih koji nosi zlatnu kapetansku traku Hajduka, rekao je Brbić.