Asić: Čeka nas vaterpolski spektakl

Hrvatske vaterpoliste u utorak na bazenu u Gružu očekuje dvoboj s Italijom, najtežim protivnikom u skupini C Svjetske lige, no Barakude pune optimizma idu po treću pobjedu.

Pomlađeni vaterpolisti lako s Turskom

Barakude uvjerljive i protiv Rusije


Čeka nas vaterpolski spektakl u kojemu se sastaju dvije vrhunske reprezentacije. Znamo što predstavlja talijanska reprezentacija, svjesni smo njene snage, no mi smo aktualni olimpijski pobjednici i drugi na posljednjem Svjetskom prvenstvu, izjavio je Ivan Asić , pomoćnik hrvatskog izbornika Ivice Tucka.

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Tuskom i Rusijom, Hrvatska bi se sutrašnjom pobjedom približila Superfinalnom turniru koji se igra u lipnju 2016. u Kini , a samo se pobjednici grupa mogu plasirati u završnicu.

Svaka naša utakmica dosad je bila izjednačena, pa to isto očekujem i ovaj put. Najbitniji je zadatak spriječiti agresivnost Talijana na vanjskim linijama, to im je najveća snaga. Pozivam sve Dubrovčane da sutra dođu na bazen, jer nam je podrška s tribina itekako potrebna, rekao je reprezentativac Maro Joković.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak nakon smrtnog slučaja u obitelji, na klupu reprezentacije vraća se na sutrašnjoj utakmici.

Talijanski izbornik Alessandro Campagna, nakon što je izrazio sućut kolegi Tucku, na pitanje novinara je li možda pomalo umoran od igranja protiv Hrvatske, obzirom da će ovo biti već peta utakmica u posljednjih pola godine, izjavio je kako nije umoran od utakmica, već od poraza od Hrvatske, budući da su Talijani izgubili u zadnja četiri susreta.

Prije svega, očekujem odličnu utakmicu. Sastaju se dvije jake reprezentacije te očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu, dobru atmosferu i puno gledatelja. Nama ova utakmica puno znači i kao priprema za Europsko prvenstvu u Beogradu na kojemu ćemo pokušati osigurati kartu za Rio, izjavio je Campagna.

Nakon utakmice s Italijom, hrvatski vaterpolisti 13. prosinca odlaze u Los Angeles na devetodnevne pripreme uoči nastupa na Europskom prvenstvu u Beogradu u siječnju. U kolovozu u Rio de Janeiru Hrvatska brani zlatno olimpijsko odličje.