Kup: Dinamu odgoda, Hajduku odbijenica

Četvrtfinalni dvoboj Hrvatskog nogometnog kupa između Intera i Dinama koji se trebao igrati 2. prosinca odgođen je za 10. veljače. Odgodu je tražio i Hajduk koji igra sa Zagrebom, no splitskom klubu odbijen je zahtjev za odgodom.

U srijedu će se tako igrati samo dva četvrtfinalna susreta, između Slaven Belupa i Osijeka u Koprivnici te u Kranjčevićevoj između Zagreba i Hajduka. Ranije je za 8. prosinca odgođen dvoboj Lokomotive i Rijeke budući da Lokosi također igraju u Kranjčevićevoj, pa je nemoguće odigrati dvije utakmice u istom danu na istom travnjaku.

Odgoda dvoboja Intera i Dinama podigla je dosta bure u Hajduku jer ih 5. prosinca očekuje veliki derbi s Dinamom u Zagrebu, pa smatraju da se odgodom ide na ruku Zagrepčanima. Stoga su i u Hajduku tražili odgodu dvoboja s Pjesnicima, no njihov zahtjev je odbijen.

Splitski klub na svojim službenim stranicama objavio je odgovor predsjednika Povjerenika za Kup Nevena Kolića na njihov zahtjev za odgodom, a u kojemu stoji:

Poštovani, izvješćujemo Vas da Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa nije u mogućnosti udovoljiti Vašem zahtjevu od 30.11.2015. kojim tražite promjenu termina odigravanja zakazane utakmice 1/4 završnog dijela Hrvatskog nogometnog kupa Zagreb - Hajduk sa 02.12.2015. godine na 10. veljače 2016. godine.

Naime, sukladno uobičajenom načinu rada Povjerenstva za natjecanje HNK, od NK Zagreb zatražena je suglasnost i očitovanje po Vašem zahtjevu te je isti obavijestio Povjerenstvo da ne može udovoljiti Vašem zahtjevu. 

S obzirom na takav stav NK Zagreb, Povjerenstvo nema mogućnosti odgoditi zakazanu utakmicu.