Hrgović, Sep i Pijetraj napuštaju Astanu

Nakon tri godine uspješne suradnje dvojica najboljih hrvatskih boksača Filip Hrgović, Hrvoje Sep i njihov trener Leonard Pijetraj napuštaju kazahstansku momčad Astana Arlanse, objavljeno je iz BK Leonardo.

Dvostruki pobjednik Svjetske boksačke serije (WSB) nije uspio sklopiti sponzorske ugovore neophodne za ambiciozni nastup u šestoj sezoni pa u momčadi više neće biti hrvatskih, ali ni kazahstanskih reprezentativaca. Arlanse napušta i glavni trener Marat Džakijev.

Žao nam je što odlazimo, no vrijeme je da se posvetimo novim izazovima i usredotočimo na pripreme za Olimpijske igre, rekao je Pijetraj.

Još nisu odlučili kojem će se natjecanju posvetiti do kolovoza 2016. i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nekoliko WSB momčadi ponudilo je ugovore Hrgoviću i Sepu, a zanimanje za njihove usluge pokazao je i AIBA Pro Boxing, odnosno profesionalna divizija Međunarodnoga boksačkog saveza (AIBA).  

Razmatramo sve ponude i u sljedećim danima odlučit ćemo u kojem smjeru treba krenuti. Moguće je i da se odlučimo na predolimpijsku sezonu bez inozemnog angažman
a, zaključio je Pijetraj.

Hrvatski trojac triput je osvojio naslov pobjednika WSB-a, od toga dvaput s Astana Arlansima. Filip i Hrvoje upravo su zahvaljujući ovogodišnjim nastupima za kazahstansku momčad osigurali plasman u Rio de Janeiro.