Kobe Bryant najavio kraj karijere

Kobe Bryant najavio je kraj svoje prebogate košarkaške karijere. Najbolji strijelac u povijest Los Angeles Lakersa, peterostruki NBA prvak, treći najefikasniji strijelac u povijesti NBA, 17 puta sudionik All-Stara, 11 puta član idealne petorke lige i MVP 2007./08., objavio je da mu je ovo posljednja profesionalna sezona u karijeri.

Bryant je cijelu svoju karijeru proveo u Lakersima za koje je potpisao 1. srpnja 1997. Charlotte Hornets izabrali su ga kao 13. pick drafta 1996., ali prije toga njegove igre zamijetio je tadašnji generalni direktor Lakersa Jerry West. On je ponudio Hornetsima zamjenu za prava drafta na Bryanta, u kojoj bi u suprotnom smjeru otišao centar Vlade Divac. Hornetsi su prihvatili ponudu, a tako je Bryant postao prvi bek koji je direktno iz srednje škole prešao u profesionalce najjače košarkaške lige na svijetu.


U Lakersima je Bryant naprosto briljirao postavši najmlađi igrač koji je postigao 30.000 poena u NBA ligi. U siječnju 2006. postigao je 81 koš protiv Toronta što je drugi najučinkovitiji učinak u povijesti NBA nakon Chamberlainovih 100 koševa, postignutih 1962.

Bryant se od košarke odlučio oprostiti na umjetnički način napisavši pjesmu njoj u čast.