Dinamo negira povećana izdvajanja iz proračuna

GNK Dinamo  u petak  je reagirao na  medijske natpise o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu, po kojima  je predviđeno  povećanje sredstava  za GNK Dinamo.

Još jednom i po tko zna koji puta želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja. GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi, kaže se u priopćenju iz GNK Dinamo.

Dinamo je po tim kriterijima u 2014. godini dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna. Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi, dodaje se u priopćenju.

Dinamo je ponosan na svoje sportske rezultate, brojne osvojene trofeje kao i činjenicu što smo i ove godine dio elitne Lige prvaka u kojoj smo ponovno u našem gradu ugostili najveće svjetske klubove. Isto tako s ponosom gledamo i na naše financije gdje smo zbog urednog poslovanja i ove godine dobili priznanje i nagradu Uefe, kaže se u prioćenju kojeg je potpisala glasnogovornica GNK Dinama  Sandra Špičić.

Hrvatski mediji  u četvrtak su prenijeli priopćenje Stranke ZA GRAD, koja se usprotivila prijedlogu zagrebačkog proračuna za iduću godinu, jer se njime predviđa povećanje izdvajanja za GNK Dinamo za čak 35 milijuna kuna, te za Ured gradonačelnika za četiri milijuna kuna, dok se istodobno smanjuju sredstva za gospodarstvo, poduzetništvo, zdravstvo, socijalnu zaštitu, energetiku i zaštitu okoliša. ZA GRAD je također apelirala na zastupnike Gradske skupštine da na sjednici zakazanoj za utorak, 1. prosinca, ne glasuju za takav prijedlog proračuna.