Cedeviti rekordna četvrta pobjeda: Žorićeva najbolja utakmica

Cedevita je u Euroligi došla do još jedne velike pobjede, u sedmome kolu  skupine B  Eurolige prvaci Hrvatske svladali su u gostima prvake Francuske sa 78:69, što im je četvrta pobjeda ove sezone. 

Ovom pobjedom Cedevita je ujedno oborila klupski rekord, jer u prethodna dva nastupa u Euroligi nikad nije u jednoj sezoni skupila više od tri pobjede. Bitno je i što je momčad Veljka Mršića u Francuskoj slavila s više od četiri poena razlike, s koliko je u drugom kolu Limoges pobijedio u Zagrebu.

Od početka smo ušli jako dobro, no imali smo dosta propadanja koja se ne bi smjela događati. Ovo je težak teren i ovdje nije lako dobiti. Ovo mi je prva službena pobjeda u Limogesu, a imao sam tu dosta utakmica. Ostvarili smo večeras dvostruki cilj. Osim što smo pobijedili, dobili smo i s više od četiri razlike, tako da Limoges da bi nas izbacio mora dobiti sve tri utakmice. Sretni smo što smo pobijedili, no moramo još popraviti neke stvari. Bilo je tu dosta grešaka. Nismo gubili glavu čak i kad su došli na samo šest poena razlike, no za pobjeđivati bolje ekipe trebamo biti čvršći, rekao je trener Cedevite Veljko Mršić.

Ovo je Žorićeva najbolja utakmica u Cedeviti i to je dodatan dobitak iz ove utakmice. Rekao sam već neki dan da on dobro trenira i da mu treba jedna utakmica da probije led. No, svatko je imao neku malu bitnu rolu, Žganec u prvoj četvrtini, Arapović u prvom poluvremenu, a i Walker u pojedinim dijelovima utakmice, dodao je Mršić.