Juniori Dinama: Izvanredan je osjećaj svladati Arsenal

Mladi nogometaši Dinama ovog utorka izborili su europsko proljeće pobijedivši u Londonu u petom kolu juniorske Lige prvaka Arsenal sa 1:2. Evo kako su mladi Dinamovci doživjeli ovaj uspjeh.

Osjećaj je izvanredan, mislim da je velika stvar pobijediti tako velike klubove koji su najjači u Europi i mislim da možemo daleko dogurati dalje. Malo je nestvarno, nisi još uvijek svjestan ali mislim da zaslužujemo svojom kvalitetom i radom, rekao je veznjak Nikola Moro.

Pa ne znam u čemu je tajna, mislim da smo svi igrali kao momčad, da smo svi dali jedan za drugog sve i tako smo pobijedili, rekao je Branimir Kalaica.

Zvijezda Svjetskog prvenstva do 17 godina golman Adrian Šemper složio se sa svojim suigračima da je Osjećaj sjajan dobiti tako veliki klub: Dali smo sve od sebe ko i svaki put, dali smo maksimum. Vjerovali smo od prvog trenutka da to možemo pokazali smo da možemo, i pobijedili.

Samo radom i treninzima i fokusom na to što je pred nama i samo tako možemo dalje. Probat ćemo bit bolji iz dana u dan iz utakmice u utakmicu, dodao je Šemper.

Trener juniora Mario Cvitanović zadovoljan je rezultatom svoje momčadi, ali upozorava: Jedan dobar rezultat, jedan dobar korak u našem europskom putu. Ništa mi još uvijek nismo napravili. Mi smo na jednom dobrom putu, igrači su pokazali da se na njih može računat. Definitivno postoji određena doza kvalitete, ali to treba potvrđivati igrama kroz utakmice. Svaka sljedeća utakmica bi trebala biti najvažnija, svaki sljedeći trening i jedino tako, po mom mišljenju, ti igrači, ti mladići mogu postati vrhunski nogometaši. Talent sigurno postoji, međutim treba pokazati i karakter i sve ostalo što su oni pokazali u Londonu i treba ostati na tom putu samo.