Aksentijevićev povratak na klupu ženske reprezentacije

U hrvatskoj ženskoj odbojci došao je kraj ciklusa Brazilca Angela Vercesija. Reprezentaciju ponovno preuzima Miroslav Aksentijević.

Aksentijević je naše najbolje odbojkašice vodio na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2009. i na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2010. Upravo je poznavanje ekipe bio jedan od glavnih kriterija ponovnog izbora.

Predsjednik odbojkaškog saveza Zdeslav Barać rekao je kako je reakcija igračica na Aksentijevića bila odlična. Pred novim izbornikom već stoji prvi izazov: kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se igrati u Ankari. Uz Hrvatsku, nastup u Rio de Janeiru će pokušati izboriti još sedam reprezentacija.

Na popis igračica za turnir Aksentijević je uvrstio ekipu koju je sastavio 2007. kada je bio na izborničkoj poziciji. U sastavu nema Senne Ušić Jogunice koja zbog klupskih obaveza u Kini nije u mogućnosti priključiti se sastavu.

Prvi susret hrvatske odbojkašice igraju 6. siječnja protiv domaćina, Turske.

Karte za odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama za sada su najprodavanije, što će sigurno biti dodatni motiv za hrvatsku odbojkašku reprezentaciju.