Mihelić se probila na 14. mjesto

Uoči posljednjeg dana Svjetskog prvenstva Laser Radiala, koje se održava u Omanu, hrvatska jedriličarka Tina Mihelić nakon deset jedrenja zauzima 14. mjesto.

Mihelić je u današnja dva plova osvojila deveto i 16. mjesto te je u ukupnom poretku napredovala za jedno mjesto. U četvrtak su na rasporedu posljednja dva plova jer u ovoj klasi nema uobičajenog plova za odličja.
 
Slični uvjeti na moru kao i jučer, lijepi veliki valovi za glisiranje. U prvom plovu dana napokon sam dobro startala, borila sam se do obilaska prve oznake za prvo mjesto. Pravo zadovoljstvo bilo je jedriti uz vjetar, napokon mogu držati ritam vodećih cura. Međutim, gubila sam mjesta niz vjetar i to je svakako nešto čemu se moram posvetiti u narednom razdoblju. U drugom plovu sam se skoro prevrnula na valu, tu sam dosta izgubila, iako sam ostala među deset i do cilja stigla 16. Nadam se uloviti sutra tih željenih top deset, izjavila je Mihelić, koja je 2013. postala svjetskom prvakinjom u ovoj klasi u kineskom Rizhau, što je bilo prvo svjetsko odličje uopće hrvatskih jedriličarki.

Belgijka Evi Van Acker preuzela je prvo mjesto s jednakim brojem bodova kao i drugoplasirana Dankinja Anne Marie Rindom. Treća je Nizozemka Marit Bouwmeester s četiri boda više.