Vujasinović šesti, Kljaković Gašpić sedmi nakon dva dana

Milan Vujasinović je šesti, a Ivan Kljaković Gašpić sedmi nakon dva dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Finn u Takapuni.

I dalje vrlo visoki plasmani naših kormilara, koji još jednom pokazuju veliku nepravdu sustava da samo jedan natjecatelj po naciji može nastupiti na Olimpijskim igrama.

Samo jedan plov održan je drugog dana natjecanja, izmijenilo se nekoliko godišnjih doba u jednom danu. Treći plov prvenstva odjedren je po oko osam čvorova vjetra. Kad je flota završila oblaci su prekrili regatno polje, vjetar je oslabio, neko vrijeme se čekalo na moru, međutim vremenski uvjeti nisu dozvolili više ništa.

Prvo mjesto preuzeo je branitelj naslova Britanac Giles Scott. Nenad Bugarin napredovao je na 28. mjesto, treći je među juniorima. Josip Olujić također je nekoliko pozicija bolji, 34. Za sutra, odnosno noćas po hrvatskom vremenu, predviđena su tri plova, kako bi se nadoknadio zaostatak.

U Omanu predzadnji je dan Svjetskog prvenstva Laser Radiala. Tina Mihelić u današnja dva plova ulazi kao 15. Cilj joj je plasman u najboljih 10.