Proslava 70. godišnjice KK Split, na HRT-u "Odiseja u žutom"

Središnje obilježavanje 70. obljetnice košarkaškog kluba Split/Jugoplastika  održat će 27. studenog se u Časničkom domu Hrvatske ratne mornarice u Lori, a a ne u Spaladium areni, kako je prvobitno bilo planirano.

Promjena je nastupila jer su se pojavile financijske poteškoće za organizaciju tog događaja  za što su članovi Udruge veterana  tog kluba da današnjoj konferenciji za novinare zamjerili gradonačelniku Ivi Baldasaru, ali on je odbacio primjedbe.

Predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje 70. obljetnice KK Split/Jugoplastika Rato Tvrdić je rekao kako je do  promjene održavanja središnje svečanosti došlo radi smanjenja troškova organizacije obilježavanja jubileja.

Grad je većinski vlasnik kluba i od njega smo tražili poptoru za proslavu. Gradonačelnik Baldasar nam je rekao  da može ustupiti prostor Vile Dalmacija za domjenak u povodu ovog jubileja ali da druge troškove grad ne može snositi. Tražili smo 20.000 kuna i nismo ih dobili , a gradonačelnik je rekao da neće doći na prijem za uzvanike pa je taj domjenak u Villi Dalmacija otkazan. Osjećamo da je gradonačelnik digao ruke od nas, kazao je Tvrdić.

Za prvobitno zamišljeno središnje obilježavanje 70. obljetnice splitskih "žutih"  27. studenog u Spaladium areni najavljivano je prikazivanje filma "Odiseja u žutom" te kulturno zabavni program na kojem bi sudjelovali pjevači Oliver Dragojević i Petar Grašo, ali prema navodima lokalnih medija, bio slab interes za kupnju ulaznica za taj događaj pa se odustalo od proslave u Spaladium areni.

Tvrdić je danas rekao kako će se na promijenjenoj lokaciji u Časničkom domu HRM-a u Lori 27. studenog na večer  prikazati dvije projekcije filma "Odiseja u žutom". Inače, film Odiseja u žutom možete pogledati na Prvom programu Hrvatske televizije 1. prosinca u 20.50.

Baldasar objašnjava kako grad nije preuzeo sponzorstvo nad proslavom jubileja  koju je planirala Udruga veterana KK Split te da je on bio voljan svojom nazočnošću kao uzvanik uveličati prijem u Vili Dalmacija čije iznajmljivanje, po Baldasarovim navodim, košta 25.000 kuna ali je Grad to bio spreman ustupiti bez naknade.

Grad Split godišnje ulaže u KK Split više od 4 milijuna kuna te je zahvaljujući predstečajnoj nagodbi klub spašen od sasvim izvjesnog gašenja, poručio je Baldasar.