Đoković priznao: Karlović je enigma za mene

Prvi reket svijeta Novak Đoković završio je svoju najuspješniju sezonu pobijedivši legendarnog Švicarca Rogera Federera i tako osvojio ATP Masters u Londonu. Bilo je to njegovo rekordno 15 finale u sezoni, a jedini igrač koji ga je u ovoj savršenoj sezoni zaustavio na putu k finalu bio je naš Ivo Karlović.

Karlović je u siječnju pobijedio Đokovića na turniru u Dohi sa 6:7, 7:6, 6:4 i ostao za njega neriješiva enigma kako je i rekao u nedjelju nakon osvojenog Mastersa.

Od prvih 100 igrača na ATP listi Novak Đoković ima negativan skor samo s dvojicom, sunarodnjakom Filipom Krajinovićem i našim Ivom Karlovićem.

Div sa Šalate je u četiri meča slavio u tri pa je prvi reket svijeta u šali rekao kako će morati malo popričati s Karlovićem uoči Dohe sljedeće godine.

Karlović je za mene enigma. Imam negativan skor protiv njega. Morat ćemo popričati uoči turnira u Dohi iduće godine, rekao je srpski tenisač.

Koliko je taj Karlovićev rezultat impresivan najbolje govore brojni rekordi koje je ove sezone postavio Đoković: igrao je 15 uzastopnih finala, osvojio šest Masters 1000 naslova, postao prvi s 30 ili više pobjeda protiv Top 10 igrača (omjer 31-5) i završio sezonu sa 16.585 bodova i naravno prvim mjestom četvrtu godinu zaredom.

Za sljedeću sezonu Đokovićev najvažniji cilj je, osim Olimpijskih igara, osvajanje Roland Garrosa, jedini Grand Slam koji mu je nedostajao ove godine.