SP finn: Kljaković Gašpić četvrti prvog dana

Ivan Kljaković Gašpić nalazi se na na četvrtom mjestu, a Milan Vujasinović na petom nakon prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Finn u Takapuni na Novom Zelandu.

Odličan start naših kormilara, kojima ovo natjecanje nosi i nacionalnu odluku tko će predstavljati Hrvatsku iduće godine u Rio de Janeiru u ovoj disciplini.

Zahtijevni uvjeti za jedrenje danas, imao sam dva solidna ulaza. Zadovoljan sam jer sam mirno jedrio i staloženo odradio prvi dan. Polako je krrenulo i sad do kraja treba održavati dobar ritam, kaže Ivan.

U današnja dva plova Kljaković Gašpić je bio dva puta deseti, dok je Vujasinović zabilježio šesto i 15. mjesto. Na 36. mjestu se nakon prvog dana nalazi Nenad Bugarin, 38. je Josip Olujić. Poveo je Novozelanđanin Andrew Murdoch, ispred britanskog dvojca, Gilesa Scotta i Edwarda Wrighta. Dakle, bez iznenađenja, svi koji trebaju biti u vrhu su tu.

Novozelanđani kao i uvijek ljubazni domaćini, a vjetra ne bi trebalo nedostajati, akvatorij Novog Zelanda poznat je inače kao vjetrovita lokacija. Prvog dana jedrilo se po vjetru sličnom našem maestralu.