Perez: Rafa ima naše potpuno povjerenje

Predsjednik Reala Florentina Perez održao je izvanrednu konferenciju za novinare. Očekivalo se svašta, Ronaldo je navodno poručio Ili Benitez ili ja, no na kraju je Perez objavio da trener Rafa Benitez ima potpunu podršku kluba, o Ronaldovoj prodaji nije rekao ništa, negirao je da je uopće pregovarao o tome, a odbacio je i mogućnost da sam podnese ostavku.

Imali smo sastanak Upravnog odbora i analizirali smo sportsku situaciju u Realu. Rafa ima našu potpunu podršku i vjerujemo u njega, rekao je, odagnavši špekulacije o otkazu treneru.

Rafa ima sposobnosti i tek je počeo raditi kod nas. Pustimo ga da radi i ostvari ćemo naše ciljeve, dodao je.

Prije dva tjedna bili smo neporaženi i dijelili prvo mjesto usprkos brojnim ozljedama od početka sezone. Uvjereni smo da imamo sjajnu momčad sa sjajnim pojedincima. Za nas je najvažnija stabilnost momčadi i kluba. Razumijem zlovolju navijača zbog subotnjeg debakla, ali molim ih da podrže igrače. Radit ću na način da navijači budu ključni sastojak našeg kluba, objasnio je Perez.

Na novinarsko pitanje o ovlastima trenera odgovorio je: Naravno da trener ima zadnju riječ, nitko mu ništa ne sugerira. Imali smo mnogo ljudi na klupi i svi će vam potvrditi da se nikad nisam miješao u trenerski posao, uvijek im dajem autonomiju.

I na kraju, ipak, na upit o Ancelottiju kao Benitezovom nasljedniku: To nije istina. No osoba govori u trenutku, ovo kažem sada, što će biti za šest mjeseci, tko zna...

Perezu je ovo drugi mandat na dužnosti predsjednika Reala, kada je prvi put obnašao tu dužnost 2006. godine odstupio je odmah nakon što su se navijači okrenuli protiv njega i njegove politike dovođenja najskupljih igrača na svijetu u Kraljevski klub. Ovoga puta odlučio je ne povući se na prvi znak nezadovoljstva, već izboriti se za povratak povjerenja.

Nakon poraza od Barcelone u subotu, te 2:3 neuspjeha protiv Seville u posljednjem nastupu prije reprezentativne stanke, Real je pao na treće mjesto ljestvice sa šest bodova manje od najvećeg rivala, te dva manje od drugoplasiranog gradskog suparnika Atletica.