Zlatna pirueta u Zagrebu od 2. do 5. prosinca

Najstarije klizačko natjecanje na svijetu, Zlatna pirueta, održat će se od 2. do 5. prosinca 2015. u Ledenoj dvorani Doma sportova. Među natjecateljima naći će se neka velika imena među kojima i Aliona Savchenko, osvajačica europskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

U zagrebačkom Domu sportova prosinac je svake godine rezerviran za ledene sportove, a posebno mjesto već punih 48 godina zauzima Zlatna pirueta Zagreba, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju.  Ovogodišnja, 48. po redu Zlatna pirueta dovodi u Zagreb velika imena, a najzvučnije ime je Aliona Savchenko koja je od 2006. za reprezentaciju Njemačke sa svojim bivšim partnerom Robinom Szolkowim osvojila pet svjetskih i četiri europska zlata te dvije olimpijske brončane medalje. Na Zlatnoj pirueti klizat će s novim partnerom Brunom Masottom.

Hrvatsku će predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck, prvi hrvatski par nakon više od 40 godina. Lana i Michael nastupili na ISU CS natjecanju u Talinu gdje su osvojili bodove za nastup na Europskom prvenstvu. U muškoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Nicholas Vrdoljak te sve uspješnija klizačica Tena Čopor.

Vrdoljak je rođen i živi u Chicagu, ali je izrazio želju da kliže za Hrvatsku. O njegovoj kvaliteti govori činjenica da je izborio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Na Zlatnoj pirueti pokušat će osvojiti bodove za nastup na Europskom prvenstvu te će nakon dosta vremena Hrvatska imati predstavnike na najvećim međunarodnim klizačkim natjecanjima.

Na Zlatnu piruetu dolaze i jake reprezentacije iz Rusije, SAD-a, Italije, Francuske te Japana.