Budetić, Talić, Ristoski i Paović sigurni putnici u Rio

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) na 11. sjednici utvrdio je popis evidentnih putnika na 15. paraolimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

Vizu za nastup na POI-ju dosad su osigurali osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima atletičari Branimir Budetić, Zoran Talić i Mikela Ristoski te stolnotenisačica Sandra Paović. Međutim, konačni popis putnika u Brazil bit će mnogo veća jer svjetske liste po sportovima nisu zatvorene.

Sandri Paović mogle bi se pridružiti još tri stolnotenisačice i jedan stolnotenisač, a lista se zatvara 31. prosinca ove godine.

U atletici ćemo putnike na POI doznati početkom travnja i u lipnju, a vizu za Rio osigurava jedno od prvih pet mjesta na svjetskog rang listi. U plivanju će putnici na paraolimpijske igre biti poznati do kraja siječnja slijedeće godine.

Na posljednjim Igrama u Londonu 2012. nastupilo je 25 hrvatskih sportaša u pet sportova.

Članovi Izvršnog odbora HPO-a prihvatili su sklapanje Sporazuma o suradnji između Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kada će se na ovim Igrama prvi put u lipnju sljedeće godine natjecati studenti s invaliditetom u plivanju i stolnom tenisu, a HPO će imati status suorganizatora ovih natjecanja.