Kek: Nije Matoc kriv, nego onaj koji ga je delegirao

Osijek i Rijeka podijelili su bodove u Gradskome vrtu odigravši 1:1, a domaćin je do izjednačenja stigao iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon isteka sudačke nadoknade. Nije zadovoljan na kraju susreta bio trener Rijeke Matjaž Kek.

Naravno da ne mogu biti zadovoljan kad smo na onakav način izgubili bodove. Očekivano teška utakmica. Čestitam Osijeku, iskoristili su trenutak. Nama se sada događa ono što sam prije govorio, kada si na vrhu, moraš biti spreman na sve. O tome moramo još puno učiti, čeka nas Istra u jednome derbiju i sigurno moramo uhvatiti pravi ritam. Osijeku želim svako dobro u nastavku prvenstva, imali su svojih šansi i nisam bez razloga upozoravao na njihovu kvalitetu, rekao je Kek.

Jasno, konferencija za novinare nakon utakmice nije mogla proći bez govora o onome što je odlučilo utakmicu. Kazneni udarac za Osijek u 94. minuti i Matocevo isključivanje triju članova stručnog stožera Rijeke nakon prosvjeda. Na klupi je ostao trener Matjaž Kek, koji na pitanje osjeća li se manje vrijednim, odgovara:
Nije Matoc kriv, kriv je onaj koji ga je delegirao. Tako da budemo na čisto sa svime skupa. Ne želim ništa govoriti, Osijek je igrao dobro. Ne razumijem u nekim trenucima osobno nervozu s jedne i druge strane, prijetnje onom drugom. Ne treba nama trenerima dizanje tenzija, moramo mi biti mirniji. Bit će još svakakvih utakmica i odluka. Treba na kraju ostati čovjek i korektan, iskren sam prema sebi.

O kakvim je prijetnjama bilo riječ, Kek nije otkrio.

To neka ostane među nama. Što se odluka tiče, neću komentirati, rekao sam to i prije. Ponavljam, kad si u vrhu hrvatskog nogometa moraš biti spreman na sve. Tu se moramo i mi još naučiti, možda na sve to skupa nismo još naviknuli, zaključio je Kek.

Mišljenja da je njegova momčad mogla doći i do sva tri boda bio je strateg Osijeka Zoran Zekić.

Ponosan sam na svoje igrače, kako rade, kako se ponašaju, a rezultat je vidljiv u posljednjih pet, šest utakmica. Morate znati da smo danas igrali protiv momčadi koja ima osam reprezentativaca, izvrsnog trenera i odličnu upravu. Zadovoljan sam, rekao sam igračima, i da smo izgubili, čestitao bih im od srca. Svatko ima svoje gledanje, ja mislim da danas nismo osvojili bod, nego izgubili dva. To je samo moje viđenje, rekao je Zekić.  

Situaciju kod kaznenog udarca, kontakt Bradarića i Arsenića, Zekić nije dobro vidio.

Nažalost, ili na sreću, ja nisam sokol. To je bilo od mene udaljeno 50 metara pa ja nisam vidio. Pitao sam svojeg igrača, rekao je da ga je protivnički igrač udario. A sada, pokazat će analiza što je bilo, zaključio je Zekić.