Dodig i Melo u polufinalu Mastersa

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo treću će godinu zaredom igrati u polufinalu ATP Mastersa u Londonu.

Nakon što je hrvatsko-brazilski par obavio svoj dio posla u dvoboju posljednjeg, 3. kola skupine "Fleming/McEnroe" 3:6, 7:5, 10:6 pobjedom protiv Poljaka Marcina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića, dočekalo je i pomoć Nizoemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua koji su u posljednjem susretu skupine sa 6:4, 7:5 svladali Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Dodig i Melo su tako s dvije pobjede i jednim porazom zauzeli drugo mjesto u skupini iza Rojera i Tecaua koji su s tri pobjede prošli u polufinale kao pobjednici skupine. Herbert i Mahut su s omjerom 1-2 završili kao treći, dok su Matkowski i Zimonjić izgubili sva tri svoja susreta u Londonu ove godine.

Dodig i Melo će u subotu od 13 sati u polufinalu igrati protiv pobjendika skupine "Ashe/Smith", Indijca Rohana Bopanne i Rumunja Florina Mergee, dok će Rojer i Tecau u polufinalu za suparnike imati najuspješniji par svih vremena, američke blizance Boba i Mikea Bryana.

Dodig i Melo će tako treću godinu zaredom igrati u polufinalu Mastersa. Prije dvije godine su izgubili u polufinalu, a lani u finalu.