Platini se žalio CAS-u na Fifinu suspenziju

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini žalio se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS) na Fifinu suspenziju od 90 dana zbog sumnji u financijske malverzacije.

Platini se na ovaj potez odlučio nakon što je Žalbeno vijeće Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu odbilo njegovu žalbu. FIFA je na 90 dana suspendirala Seppa Blattera i Platinija, pa oni tijekom suspenzije ne mogu obavljati nikakve nogometne aktivnosti. Švicarac se tako ne smije pojaviti u sjedištu FIFA-e, a Platini mora prekinuti svoju kandidaturu za predsjednika krovne nogometne organizacije.

Uvjeren sam kako će CAS vrlo brzo donijeti odluku, s obzirom što je u pitanju, poručio je predsjednik Uefe i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa.

Platini i Blatter suspendirani su na 90 dana zbog istrage o isplati dva milijuna dolara koje je Blatter 2011. isplatio Platiniju za posao savjetnika. Također i švicarski državni tužitelj je pokrenuo istragu protiv Blattera zbog sumnji na financijske malverzacije.