"Zdravko je odlično, a istraga je politički motivirana"

Dan uoči utakmice Slaven Belupa i Dinama u Koprivnici u prostorijama Dinama održana je konferencija za novinare, na kojoj se pojavio i prvi trener Zoran Mamić. 

On se zbog, kako je rekao, cijele situacije baš  potrudio doći, iako je bilo najavljeno da će pred novinare izaći pomoćni trener Damir Krznar.

Za početak odmah želim reći kako ne vidim problem da se na konferenciji pojavi pomoćni trener, ali s obzirom na to da se nagađalo kako je to namjerno, zbog cijele situacije sam odgodio svoje obaveze koje sam imao i došao danas pred vas, rekao je.

Osvrnuo se na novu istragu USKOK-a u kojoj je priveden izvršni predsjednik i njegov brat Zdravko Mamić: Ne mogu reći da nas to ne remeti ni da je nešto što je normalno, ali, srećom ili ne, imali smo sličnu situaciju i to je život, odnosno nešto kroz što prolazimo. Moram reći da sam siguran da nema nikakve veze s pravom i pravdom, to je isključivo politički motivirano i ako uopće dođe do optužnica sam siguran da ćemo dokazati nevinost. S te strane smo mirni, ali sigurno da nije idealna situacija, no trudimo se da momčad dobro reagira, rekao je trener pa dodao: Kako je Zdravko? Odlično se drži. On je tip čovjeka kojeg se može zeznuti samo ako ga se hvali. Ovako kada ga se napada on je samo još odlučniji.

Spomenuo je i jedan od rezultata istrage od prije nekoliko mjeseci, koja je obuhvaćala i njega: Ne znam je li to uopće smijem reći, ali prije nekoliko dana sam dobio drugostupanjsko porezno rješenje koje od 100 slučajeva isto toliko puta potvrdi odluku prvog stupnja da je moja žalba prihvaćena.  Mislim da to dovoljno govori.

O predstojećoj utakmici kaže: Danas ćemo se tek kompletirati i vratit će se svi reprezentativci, ali znamo kakvo je stanje na ljestvici, mi lovimo i ne interesira nas ništa osim pobjede. Zdravstveno stanje je puno bolje, tako da očekujem momčad pokaže svoje pravo lice.
UEFA pristala na Ademijevo saslušanje
Još jedna aktualna tema je Arijan Ademi. Danas je saslušanje u Švicarskoj, a to je presedan, da je UEFA na prvom stupnju dopustila saslušanje. To se nije dogodilo u zadnjih pet godina. To je jako dobra stvar i velik sam optimist što se tiče Ademija, koji je puno bolje nego u početku, a kada će biti izrečena kazna još ne znamo, zaključio je trener Dinama.