Laganim tempom u sezonu: Ivica želi povratak u slalomsku elitu

Ivica Kostelić kreće na američku turneju, gdje će otvoriti svoju sezonu. Kakve su ambicije i čemu se nada, kakvo je zdravstveno stanje... O svemu tome razgovarao je s novinarima prije polaska.

Američka turneja bit će za mene ove godine nešto kraća nego obično, vozit ću samo jednu ili dvije utrke, superveleslalom ili spust u Lake Louiseu, te brze utrke trebaju mi da se malo priviknem na brzinu i treniram zbog kombinacija ove sezone, najavio je Ivica.

O zdravlju kaže: Stanje nije tako loše, koljeno mi se čini bolje nego prošle godine, barem za slalom, u brzim disciplinama nešto slabije, ali generalno je bolje nego prošle godine.

Vježbali smo na Zermattu, Hintertuxu, Molltaler glečeru, bilo je standardno osim što nismo trenirali veleslalom, nego smo umjesto toga trenirali slalom, povećali smo dosta slalomski dio treninga. Treninzi brzih disciplina bili su na razini od prošle godine, kaže o odrađenim treninzima.

Ciljevi za sezonu: Htio bih se pomaknuti prema naprijed u odnosu na prošlu godinu, po mogućnosti među 20 ili u prvu grupu, među 15 najboljih, a u kombinaciji mislim da imam pravo ciljati još i više. Međutim treba pričekati prve utrke da vidimo koliko realno mogu postaviti ciljeve.

Cijeli razgovor s novinarima pogledajte u videu.