Na SP-u u Houstonu dvojica hrvatskih dizača

Od petka, 20. do 28. studenog ove godine u američkom gradu Hostonu održava se Svjetsko prvenstvo u dizanju utega.

Hrvatski izbornik Boško Čavka na put vodi dva dizača, Antu Vukovića i Amara Musića. Amar se vraća nakon tri  godine, nastupa u kategoriji do 85 kg, velika scena za njega je izazov, izbornik Čavka dobro  zna njegove mogučnosti.

Očekujem od njega da baš kao i do sada bude na jednoj vrhunskoj razini, šo znači trzaj 150, a izbačaj između 180 i 185 kg. Sa tim rezultatom može biti među trideset najboljih dizača. Što se Vukovića tiče, očekujem rezultat blizu njegovih osobnih rekorda. Dobro bi bilo osvojiti neki bod koji bi nas približio olimpijskim igrama u Riju slijedeće godine, kaže Čavka.

Ante Vuković je dvadesetdevetogodišnji magistar teologije i nastavnik u osnovnoj školi.  Član je osječke Slavonije i jedan od najboljih hrvatskih dizača. Ove sezone je u svojoj kategoriji plus 105 kg trznuo 170, dok u izbačaju ima 200 kg.

Slavonci su ove godine uzeli prvenstvo splićanima, sasvim zasluženo, a dalmatincima ostaje prilika za Kup u prosincu ove godine.

Na SP meni je cilj ući u prvu polovicu plasmana, svoja je očekivanja iznio Vuković.

Amara dugo nismo vidjeli nakon što je 2012. godine bio suspendiran na dvije godine zbog dopinga. Sad je spreman za smotru najboljih, naporno je trenirao posljednjih nekoliko mjeseci.

Željno očekujem ovaj nastup, dati ću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat. Moja je želja otići na olimpijske igre, a svoje mjesto za Rio tražit ću na europskom prvenstvu u Norveškoj slijedeće goodine.

Dizači i hrvatski izbornik na put kreću u ovu subotu, tamo  ih čeka predsjednik Saveza Damijan Krklec koji je krenuo ranije kako bi nazočio Kongresu svjetske dizačke federacije.

Amar u Houstonu diže 24., a Ante 28. studenoga.