Dodig i Melo poraženi u 2. kolu Mastersa

Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Brazilcem Marcelom Melom u susretu je 2. kola skupine Fleming/McEnroe izgubio od Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua sa 4:6, 6:7 (3) i tako si uvelike smanjio izglede za prolazak u polufinale ATP Mastersa koji se održava u Londonu.

Nakon dva odigrana susreta Dodig i Melo imaju po pobjedu i poraz, dok su Rojer i Tecau ovom pobjedom osigurali prolazak u polufinale, jer imaju dvije pobjede.

Kako bi se treću godinu zaredom plasirali u polufinale Mastersa, lani su igrali finale, a preklani polufinale, Dodig i Melo u posljednjem kolu moraju svladati Poljaka Marcina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića, koji su izgubili oba svoja dosadašnja susreta, ali istodobno im je potrebna i pomoć Rojera i Tecaua koji bi morali svladati Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Kao i u prvom susretu u Londonu protiv Herberta i Mahuta Dodig i melo lošije su ušli u dvoboj, te su izgubili Melov servis u trećoj igri meča, a to je nizozemsko-rumunjskoj kombinaciji bilo dovoljno da prvu dionicu riješi u svoju korist sa 6-4.
I drugi se set odvijao na sličan način, ponovno je Melo izgubio servis u trećoj igri, a Rojer i Tecau su tu prednost držali do servisa za meč kod 5:4. Do tog trenutka hrvatsko-brazilska kombinacija nije imala niti jednu break-loptu, ali tada je osigurala dvije. Na prvu je Dodig retern izbacio u aut, ali je zato na drugu, koja je ujedno bila i meč-lopta suparnika naš igrač odličnim reternom natjerao Tecaua da promaši volej.

Tako je pobjednik drugog seta odlučivan u tie-breaku, ali zbog nekoliko lošijih reakcija Mela Rojer i Tecau su uvjerljivo dobili taj dio igre sa 7:3 i plasirali se u polufinale.

Bio je ovo drugi međusobni ogled Dodiga i Mela s Rojerom i Tecauom, a sada je omjer pobjeda 1-1. Hrvatsko-brazilska kombinacija slavila je u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa na putu ka svom prvom Grand slam naslovu.

U prvom susretu 2. kola skupine Fleming/McEnroe Herbert i Mahut svladali su Matkowskog i Zimonjića sa 5:7, 6:3, 10:8. Bila je to prva pobjeda Herberta i Mahuta, koji su u 1. kolu izgubili od Dodiga i Mela, dok su Matkowski i Zimonjić pretrpjeli drugi poraz.

Kolo prije kraja Rojer i Tecau vode sa 2-0 i razlikom setova 4-0, Herbert i Mahut imaju omjer 1-1 i razliku setova 4-3, Dodig i Melo uz omjer 1-1 imaju razliku setova 2-3, a Matkowski i Zimonjić su s omjerom 0-2 i razlikom setova 0-4 otpali iz borbe za polufinale.