Ovog vikenda posebne mjere osiguranja na svim stadionima

Teroristički napadi u Parizu podigli su cijelu Europu na noge i natjerali je da uvede oštre mjere osiguranja na skoro sva društvena događanja. Zato će ovaj vikend na europskim stadionima biti u znaku strožih mjera opreza.

U Francuskoj bez gostujućih navijača

Utakmice francuskog nogometnog prvenstva nadolazećeg vikenda igrat će se bez gostujućih navijača, objavilo je vodstvo Le Championnata.

Oduka je donesena zbog sigurnosnih razloga nakon niza terorističkih napada u petak u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba.

Liga je poduzela sve mjere kako bi osigurala utakmice, a država će također iskoristiti svoje moći kako bi garantirala sigurnost, kazao je francuski ministar sporta Thierry Braillard.

Gostujućih navijača neće biti niti na utakmici Europske lige između Monaca i Anderlechta koja je na rasporedu u četvrtak 26. studenoga u Kneževini.

Vodstvo kluba je donijelo odluku kojom se navijačima Anderlechta zabranjuje dolazak na utakmicu, poručili su iz kluba čiji dres nose hrvatski nogometaši Danijel Subašić i Mario Pašalić.

Stroga kontrola na stadionima u Engleskoj

Čelništvo engleske Premier lige odlučila je postrožiti osiguranje na stadionima ovog vikenda. Temeljito će se pretraživati navijači pri ulasku u stadion. Navijačima je rečeno da na utakmice dolaze prije početka utakmice kako se ne bi ulazilo na stadion nakon sučeva zvižduka.

Bundesliga će se odigrati prema planu

Nakon što je jučer otkazan prijateljski susret u Hannoveru između Njemačke i Nizozemske radi dojave o bombi na stadionu, nagađalo se kako bi susreti Bundeslige ovog vikenda mogli biti otkazani. Ipak kako se pokazalo da su dojave o bombi najvjerojatnije bili lažni odlučeno je kako će se sve utakmice odigrati prema planu.

El Clasico će nadgledati 550 policajaca

Španjolski nogometni derbi između Real Madrida i Barcelone, u kojem će u subotu sudjelovati hrvatski igrači Luka Modrić, Mateo Kovačić i Ivan Rakitić, zbog terorizma je označen utakmicom visokog rizika te će ga osiguravati oko 30 posto više policajaca i zaštitara nego je uobičajeno.

Utakmicu koja počinje u 18.15 sati nadgledat će 550 policajaca te oko 1000 zaštitara koje će angažirati Real Madrid, prve su procjene službi iz osiguranja.

Trenutačno nema razloga za otkazivanje utakmice no mjere osiguranja bit će intenzivne izjavio je španjolski ministar unutarnjih poslova  Jorge Fernández Díaz.