Gračan nakon Španjolaca: Utakmica je krenula u drugom smjeru

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u Rijeci od Španjolske 2:3 u dvoboju šeste skupine kvalifikacija za EURO.

Španjolska je trima pogocima "razbila" brojčano inferiornu Hrvatsku u prvih sat vremena igre. Međutim, izabranici Nenada Gračana nisu se predali. Pašalić i Radošević su smanjili, Kovačić i Halilović u sudačkoj nadoknadi tresli okvir gola... Na kraju je ipak izostao veliki povratak Hrvatske.

Počeli smo malo impresionirano, a utakmica je krenula u jednom drugom smjeru nakon prvog španjolskog gola i našeg crvenog kartona (Kolinger, 18. minuta). Vratili smo se, postigli dva gola, a na kraju imali i šanse za treći koje nismo uspjeli iskoristiti, rekao je Gračan i dodao: Najvažnije je da navijači uživaju u ovakvom spektaklu. Nažalost, nismo izašli kao pobjednici, ali tako je to u sportu.

Hrvatska U-21 morala je prepustiti španjolskim vršnjacima vodeće mjesto na tablici kvalifikacijske skupine.

Jako sam zadovoljan pobjedom protiv kvalitetnog protivnika na teškom gostovanju. Izvrsno smo igrali do vodstva 3:0, ali mučili smo se od Pašalićeva gola do samog kraja. Tada su Hrvati krenuli u napad i imali smo problema s kontrolom igre. Kovačić je odličan, a poznajemo i Halilovićev talent, on ove sezone igra još bolje u Sportingu, rekao je španjolski izbornik Albert Celades.