Blatter na pretragama zbog stresa

Suspendirani predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), 79-godišnji Švicarac Sepp Blatter podvrgava se medicinskim pretragama zbog stresa, ali njegov glasnogovornik Klaus Stoehlker objavio je kako nije hospitaliziran.

On obavlja medicinske pretrage, a liječnici smatraju kako će biti gotov do četvrtka ili petka sljedećeg tjedna. Sepp je pod velikim pritiskom s mnogo strana, a to mu teško pada jer je već u godinama, izjavio je Stoehlker.

Ranije u petak je švicarska radijska postaja Radio 1 objavila kako je Blatter prošloga vikenda imao zdravstvenih problema, te kako se nalazi na bolničkim pretragama.

Etička komisija FIFA-e suspendirala je Blattera na 90 dana zbog umiješanosti u korupcijski skandal u FIFA-i, a zajedno s njim suspendiran je i predsjednik UEFA-e Michel Platini koji slovi kao najveći kandidat za Blatterova nasljednika.

Blatter vodi FIFA-u od 1998. godine, ali je samo nekoliko dana nakon što je u svibnju dobio novi mandat podnio ostavku, te će njegov nasljednik biti izabran na izvanrednom kongresu u veljači sljedeće godine.