Marko Popović kod Tabaka u Fuenlabradi

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Popović novi je igrač španjolske Fuenlabrade, čiji je trener Žan Tabak.

Fuenlabrada, u kojoj već igra Josip Sobin, Zadraninu će biti osmi klub u karijeri. Igrao je u španjolskoj ligi i ranije, u sezoni 2005./2006. nosio je dres Valencije. Na Iberijski polutok dolazi iz ruskog Himkija, za koji je prošle sezone u 44 utakmice prosječno ostvarivao 9,2 poena i 3,8 asistencija, i to usprkos dvjema težim ozljedama, gležnja i kvadricepsa.

Popović je veliki strijelac i igrač koji ima igračku inteligenciju, rekao je sportski direktor Fuenlabrade Ferran Lopez.

Popović je napredovao od pozicije razigravača do mjesta beka šutera zahvaljujući velikom kapacitetu za zabijanje koševa i generiranju igre. Prošlu godinu je zaključio s prosjekom od 10 koševa, pet asistencija i 40-postotnim učinkom u gađanju trica. Tako visoko postignuće održava već deset godina, napomenuo je sportski direktor.

Popović iza sebe ima 123 utakmice u Euroligi sa Zadrom, Cibonom, Valencijom, Efes Pilsenom i Žalgirisom.

Donijet će nam liderstvo i pomoći da igramo bolje. On će biti stalna opasnost za protivničke obrane, poručio je López.

Tridesettrogodišnji Popović je za Hrvatsku igrao na četiri Europska prvenstva, jednom Svjetskom prvenstvu te jednim Olimpijskim igrama.

Fuenlabrada je lani završila na posljednjem mjestu prve španjolske lige. No s obzirom da prva dva kluba druge lige, Ourense i Club Tizona de Burgos, zbog financijskih problema, ostaju u istom rangu, mjesto u prvoj ligi je ponuđeno Fuenlabradi i pretposljednjoj momčadi prve lige Guipuzkua Basketu.