SP atletika: Premeru bez finala u bacanju kugle

Drugog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Pekingu od naših je predstavnika nastupio Marin Premeru u bacanju kugle. Hicem od 19,33 metara oprostio se od daljnjeg natjecanja nakon kvalifikacija.

Ujedno mu je to bio i jedini ispravni hitac od tri kvalifikacijska, što je bilo dovoljno za ukupno 23. mjesto. U finalu će nastupiti 12 najboljih.

Premeru je to bilo drugo Svjetsko prvenstvo nakon Moskve 2013. te ni ovoga puta nije uspio do finala. Današnji rezultat dosta je slabiji od njegova najboljeg hica koji iznosi 20,59 m. 

Nisam zadovoljan nastupom, mogao sam dati više. Na treningu sam pokazivao rezultate na razini finala. Danas sam na zagrijavanju imao dva probna hica, da sam ponovio taj drugi hitac ušao bih u finale, rekao je Premeru za HRT i dodao: Krivo mi je što nisam opet pokazao koliko vrijedim. Šteta, da sam ušao u finale, bio bih sigurno dobar. Popodne se uvijek bolje baca.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama je imao Amerikanac Joe Kovacs koji je kuglu bacio 21,36 m. Najslabiji rezultat u kvalifikacijama za ulazak u finale bio je 19,87 m. Finale je danas od 13.30.