Kovačić na predstavljanju: Real te zove jednom u životu

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je u utorak postao novi igrač Reala, istaknuo je na predstavljanju u Madridu da mu je pri dolasku puno pomogao Luka Modrić te da je presretan što je stigao u najveći klub na svijetu.

Sve se odigralo brzo, prije tri-četiri dana sam saznao da ću postati igrač Reala. Odmah sam pristao jer to je nešto što se događa jednom u životu, istaknuo je Kovačić na konferenciji za novinare podno stadiona Santiago Benabeu.

Napomenuo je da mu je puno pomogao suigrač iz reprezentacije Luka Modrić: Hvala mu na svemu, na tome kako je pričao o meni. On mi je puno pomogao, veliki mi je prijatelj i veliki igrač.

Dok su se navijači skupljali ispred stadiona, Kovačić je u 13.21 ušao u do kraja ispunjenu prostoriju svečane lože u pratnji predsjednika kluba Florentina Pereza i sportskog direktora Emilia Butraguena. U prvom redu su sjedili njegovi roditelji, sestra i djevojka, a iza njih Kovačićevi predstavnici Mario Mamić, Danijel Kuraja i Nikky Vuksan.Buenos dias, pozdravio je okupljene Kovačić na španjolskom, a onda istaknuo da se nada da će "pružiti velike partije" u Realu. Očekujem puno od sebe i cijele ekipe, rekao je Kovačić.

Florentino Perez mu je zatim uručio dres s brojem 16 koji je do danas bio u vlasništvu Brazilca Lucasa Silve, iz čega je postalo jasno da će ovaj otići iz Reala, ali njegov novi klub još nije poznat.Dolaziš u najprestižniji i najvredniji klub na svijetu. Ovo je tvoj dom te ćemo te uvijek podržavati budeš li davao sve od sebe za ovaj grb
, naglasio je Perez. Tvoja zemlja Hrvatska voli nogomet i ti si peti Hrvat u Real Madridu, rekao je predsjednik kluba.

Kovačić je iz svečane lože ispraćen gromoglasnim pljeskom, a onda je otišao u svlačionicu obući bijeli dres novog kluba. Na tribini se okupilo oko 2000 navijača pred kojima je hrvatski nogometaš tehnicirao, a zatim i ispucao loptu na tribinu.

Na konferenciji za medije ponovio je koliko je sretan dolaskom u Madrid te da će se znati nositi s pritiskom u tako velikom klubu. Navikao sam na teške trenutke, napomenuo je Kovačić te dodao da ga od budućih suigrača najviše fascinira Cristiano Ronaldo.