Hrvatski atletičari spremni za SP u Pekingu

Svjetska atletska elita, među kojima i šest hrvatskih predstavnika, okupit će se u Pekingu koji će od 22. do 30. kolovoza biti domaćin Svjetskog prvenstva.

Svakako, prvo ime u hrvatskoj reprezentaciji je aktualna svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, koja brani naslov od prije dvije godine iz Moskve.

Ne volim ništa unaprijed najavljivati i govoriti o daljinama i mogućim plasmanima. Bitno je da sam zdrava i nadam se da ću uspjeti ponoviti rezultat od prije dvije godine, naglasila je Perković.

Četiri hrvatske predstavnice

Uz Perković nastupit će još tri hrvatske atletičarke - Ana Šimić i Blanka Vlašić u skoku uvis te hrvatska rekorderka Andrea Ivančević na 100 metara prepone.

Šimić priželjkuje da će poboljšati svoj najbolji ovogodišnji rezultat: Ove godine preskočila sam olimpijsku normu i s time sam jako zadovoljna zbog svih problema koje sam imala u zimskoj sezoni, no nadam se da će u Pekingu biti još bolji rezultat.

Ivančević je cilj plasman u polufinale: Za finale će trebati i malo sreće. Moram istrčati dobru utrku, a puno toga ovisit će i o vremenu i o drugim curama, jer to su ipak prepone i nikad ne znaš što se može dogoditi.

Kod atletičara tu su Ivan Horvat u skoku s motkom te Marin Premeru u bacanju kugle. Prijenose finala moći ćete pratiti na našem Četvrtom programu.