Finalisti SP-a: Peterci su zasluženo otišli na našu stranu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, pobjedom protiv reprezentacije Grčke, plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Kazanju i osigurala izravan plasman na Olimpijske igre u Rio 2016.

Veliki uspjeh. Plasirali smo se na najveće natjecanje za sportaša i osvojili već medalju. Kada to veliš naglas, vidiš da je veliki uspjeh, rekao je Sandro Sukno.

Dramatična i do posljednje sekunde neizvjesna utakmica završila je izjednačenim rezultatom 10:10 (3:1, 2:3, 3:2, 2:4), a Barakude su Grčku uspješno nadjačale pokazavši se boljima u petercima (5:3) te izborile završni rezultat 15:13.

Odlična i vrhunska utakmica na nivou polufinala Svjetskog prvenstva gdje smo mi vodili kroz cijelu utakmicu, a falilo nam je jedino kako se kaže da zadamo knock out. Grčka se danas pokazala kao vrhunska reprezentacija koja je trideset sekundi prije kraja utakmice uspjela izjednačiti rezultat, a peterci su ipak zasluženo otišli na našu stranu, rekao je vratar Josip Pavić, kapetan Barakuda.

Kroz regularni dio utakmice ipak smo pokazali da smo bolji od njih i zasluženo prošli u finale. Ostvarili smo ciljeve koje smo zacrtali, a to je još jedna medalja i plasman na Olimpijske igre, dodao je Pavić.

Hrvatska finalnu utakmicu igra u subotu u 21 sat protiv reprezentacije Srbije koja je u drugoj polufinalnoj utakmici pobijedila Italiju.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Barceloni, prije dvije godine, Barakude su osvojile brončanu medalju. Prvi je to finale SP-a nakon Melbournea 2007. kada smo osvojili zlato.