Mamić: Bolji smo i očekujemo prolazak

Hrvatski prvak Dinamo otputovao je jutros u Norvešku, odnosno kod Moldea protiv kojeg u utorak traži prolazak u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvi susret u Maksimiru prije šest dana završio je remijem 1:1, ali modra delegacija uvjerena je kako će proći dalje.

Utakmica protiv Moldea počinje u utorak u 19 sati uz prijenos na Drugom programu HTV-a i HR-a.

Zoran Mamić: Svjesni smo da smo bolji

Modri su nakon prvog dvoboja ostali dužni svojim navijačima. Iako se norveški prvak pokazao kao vrlo organizirana momčad, izabranici Zorana Mamića morali su pokazati puno više i sada moraju strepiti u uzvratu. Naime, Dinamo mora juriti pogodak, dok je Norvežanima dovoljan i remi bez pogodaka.

No, tako ne misli i trener Zoran Mamić: Imamo aktivan rezultat. U prvoj utakmici bili smo dominantni i kontrolirali susret. Ne treba podcjenjivati prvaka Norveške, ali svjesni smo da smo kvalitetni i bolji.

Zoran Mamić najavio je kako neće previše mijenjati sastav, a smatra kako će Norvežani ponovno igrati u gustome obrambenom redu te će se orijentirati na kontre. Mali problem mogla bi biti umjetna trava na koju nisu navikli igrači hrvatskog prvaka. Kako bi se barem malo privikli na tu podlogu Dinamovci su nakon dvoboja sa Zagrebom odradili jedan trening na toj podlozi.

Antolić u konkurenciji za dvoboj

U konkurenciju za sastav vraća se kapetan Domagoj Antolić, koji je prošle sezone bio vrlo važan igrač u zamislima Zorana Mamića. Antolić se pouzdaje u saznanje da je Dinamo proteklih sezona puno bolje igrao u gostima.

Prvi vratar Modrih Eduardo naglasio je kako je za igrače ovo jedna od najvažnijih utakmica sezone: Ovo je za nas kao finale. Koncentrirani smo i nadamo se da ćemo imati i malo sreće.  

Lov i na utješnu nagradu


Hrvatski prvak ima dvostruki motiv. Naime, plasman u završni krug kvalifikacija Lige prvaka donosi utješnu nagradu. Ako se ne izbori Liga prvaka, ostaje još jedan nastup u Europskoj ligi.

U prilogu pogledajte izjave uoči puta: