Thiem nakon Umaga slavio i u Gstaadu

Austrijski tenisač Dominic Thiem nastavio je pobjednički niz započet na umaškom ATP turniru te je u švicarskom Gstaadu stigao do drugog naslova u razmaku od tjedan dana, a trećeg ukupno u karijeri.

Thiem pobjednik Umaga


Thiem je u finalu Gstaada, gdje je bio postavljen za trećeg nositelja, sa 7:5, 6:2 svladao prvog nositelja turnira Belgijca Davida Goffina. Ključ za još jedan trijumf 21-godišnjeg Austrijanca bili su završnica prvog i početak drugog seta.  Thiem je prvo preokrenuo zaostatak od 3:5 u prvom setu, a brzo se oporavio i od breaka kojim je Goffin otvorio drugi set.

Nizom od četiri gema najbolji austrijski tenisač zaključio je dvoboj i stigao do trećeg naslova u 2015. i trećeg u karijeri. I prethodna dva trofeja osvojio je na zemljanoj podlozi (Nica, Umag), dok je 2014. na domaćem terenu u Kitzbühelu doživio jedini poraz u finalu. Thiem je prvi Austrijanac koji je podigao pobjednički trofej u Gstaadu.S novih 250 bodova osvojenih za naslov Thiem će se ponovno popeti na ATP ljestvici i po prvi put u karijeri naći se među 20 najboljih tenisača svijeta. Osim bodova, Austrijanac je osvojio i 80.000 eura, dok se Goffin morao zadovoljiti sa 150 bodova i 42.100 eura.