Machadu 100.000 eura kazne

Veznjaka zagrebačkog Dinama Paula Machada klub je kaznio sa 100.000 eura zbog nesportskog ponašanja na utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv norveškog Moldea (1:1) na Maksimiru. 

Remi Dinama, Machadu crveni karton zbog vrijeđanja navijača


Podsjetimo, Portugalac je zamijenjen u 65. minuti, a izlazeći s travnjaka pokazao je srednji prst navijačima, zbog čega je kasnije dobio i crveni karton. Dan kasnije ispričao se putem društvenih mreža, no klub ga je udaljio iz prve momčadi.

Dinamo udaljio Machada iz prve momčadi

Na izvanrednoj konferenciji za medije zagrebačkog kluba, u prisutnosti cijele momčadi, Machado se ponovo ispričao te je objavljeno kako će on ipak ostati u klubu, unatoč nagađanjima kako bi zbog ovakvog ponašanja mogao napustiti Maksimir.

Napravio sam veliku pogrešku i želim se ispričati navijačima, predsjedniku, treneru, cijeloj momčadi i mojoj obitelji. Bio je to loš trenutak, još jednom naglašavam da mi je žao i na terenu ću pokazati koliko cijenim navijače i Dinamo. Najgore od svega bilo mi je ići kući nakon utakmice kada me sin pitao "Tata, zašto si to napravio?". Želim zahvaliti svima u klubu koji su mi dali drugu priliku i šansu da se ispričam kao i na podršci te ih neću razočarati, izjavio je Machado. 

Novčana kazna koju Portugalac mora platiti, bit će raspoređena u humanitarne svrhe, na akcije koje će odrediti marketing Dinama, uz sudjelovanje Machada u tim akcijama.

Trener Modrih Zoran Mamić izjavio je kako su svi u klubu bili za to da Machado ostane: Donijeli smo odluku da se Paulo na ovaj način ispriča i ostane s nama te snosi posljedice. Razgovarali smo s kapetanima i momčadi, svi su bili za to da on ostane s nama u klubu, a naravno da će biti kažnjen zbog štete koju je nanio klubu i sebi samome. Nogomet se igra zbog navijača i vjerujem da će Paulo svojim zalaganjem u budućnosti pokazati da zaslužuje biti dio ove momčadi. Paulo je omiljen u svlačionici i sigurni smo da je ovo najbolje moguće rješenje.