Dva rekorda i norma za Rio sjajne Andree Ivančević

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević sjajno je odradila atletski miting u mađarskom gradu Székesfehérváru.

Ivančević je postavila dva državna rekorda, najprije na 100 m , gdje je u B finalu istrčala vrijeme 11,44 i osvojila treće mjesto, a nešto kasnije izvrsna je bila i na 100 metara s preponama, gdje je, uz novi hrvatski rekord 12,87, ispunila norme za Svjetsko prvenstvo u kolovozu u Pekingu, te Olimpijske igre u Riju.

Ciljem su prije naše rekorderke prošle dvije odlične Amerikanke Lolo Jones (12,69 SB) i Queen Harrison (12,72), a Andrea je još jednom pokazala izvrsnu formu i najavila velike rezultate ovoga ljeta.

Konkurencija je bila super,  osobno mi  jako odgovara trčati u tako jakoj konkurenciji. Borbena sam, volim se boriti pa mi takve utrke super dođu, rekla je Ivančević.

Jako sam sretna zbog norme, znala sam da imam u nogama utrku ispod 13 sekundi, samo moralo se poklopiti da se dobro osjećam, vrijeme... Mislim da je dvoranska sezona dala naznake da će se to dogoditi. Sad se mogu mirno spremati za Svjetsko prvenstvo, dogodine za Rio, nema stresa, pritiska, sad imam normu, sad je mir, nadam se da će biti još bolje, dodala je.

Na istom  mitingu Ana Šimić u skoku u vis osvojila je šesto mjesto sa 184 cm, a pobijedila je  Ruskinja Irina Gordeyeva s preskočenih 191 cm.

Dino Pervan u skoku u dalj sa 7,58 zauzeo je četvrto mjesto, a slavio je Amerikanac Michael Hartfield (7,91).

U bacanju diska Roland Varga bio je sedmi s daljinom 60,95. Pobijedio je aktualni svjetski viceprvak Poljak Piotr Malachowski (65,17).