Maradona želi naslijediti Blattera

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Argentinac Diego Armando Maradona odlučio se kandidirati za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA), objavio je urugvajski novinar i publicist te bliski Maradonin suradnik Victor Hugo Morales.

Morales je tu vijesti prenio na svojem twitter profilu napisavši da mu je Maradona rekao kako se planira kandidirati za predsjednika FIFA-e te ga ovlastio da tu vijest obznani javnosti.Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro bio je prvi koji je početkom lipnja predložio Maradoninu kandidaturu za sljedećeg predsjednika FIFA-a, a prema svemu sudeći ta se ideja svidjela 54-godišnjem bivšem igraču i izborniku Argentine.

Za razliku do nekih drugih legendarnih nogometaša, Maradona je odavno počeo govoriti protiv Seppa Blattera. No, hoće li doista ući u utrku za novog predsjednika, koji će biti izabran krajem ove ili početkom sljedeće godine, ovisit će i o podršci drugih saveza. Maradoninu kandidaturu bi moralo podržati najmanje pet nacionalnih saveza, što nije tako lako dobiti kako se čini.

Zasad su kandidaturu za novog predsjednika FIFA-a objavili i čelnik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility te još jedan nogometna legenda, Brazilac Zico. Blatterov protukandidat na nedavnim izborima jordanski princ Ali nije se još odredio glede moguće kandidature, ali nije odbacio mogućnost da ponovno uđe u izbornu utrku, a mnogi očekuju da bi se u nju mogao uključiti i sadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini.