Konjuh za HRT: Želim osvojiti barem jedan Grand Slam

Sedamnaestogodišnja Ana Konjuh u ponedjeljak je podignula pobjednički pehar u Nottinghamu, osvojivši svoj prvi WTA naslov i novih 280 bodova te je napredovala do 55. mjesta na svjetskoj ljestvici.

S pravom možemo reći da je ova mlada Dubrovčanka nova teniska senzacija pred kojom je blistava budućnost. Da joj je trava najdraža podloga, dokazala je u Nottinghamu ostvarivši pet pobjeda. Stoga se veselimo njezinom novom nastupu u Wimbledonu. Do tada, Ana trenira u Zagrebu, a s njom je razgovarao kolega Robert Jelečević.

Ana Konjuh pobjednica Nottinghama!

Odrasla sam na zemlji, ipak je to glavna podloga u Hrvatskoj,  ali mom stilu igre paše trava, našla sam se na njoj i nadam se da će sljedećih tjedana biti u redu, izjavila je Konjuh.

Zdrava sam, to je najbitnije, sve se dobro završilo poslije operacije, tako da nemam više tih problema da mislim o boli i ozljedama i samo sam fokusirana na tenis, rekla je 17-godišnja Dubrovkinja.

Za dva tjedna, točnije 29. lipnja, počinje treći Grand Slam turnir sezone, Wimbledon. Lani je Ana Konjuh sjajno igrala u All England Clubu gdje je iz kvalifikacija stigla do trećeg kola. Tu ju je zaustavila Dankinja Caroline Wozniacki.

Dolazi Wimbledon, tamo branim neke bodove od prošle godine kada sam igrala treće kolo tako da je to mali pritisak, ali dat ću sve od sebe. Nakon Wimbledona malo ću se odmoriti, otići u Dubrovnik i onda slijedi američka turneja. U Wimbledon dolazim sedam dana ranije, tako da ću imati dobru pripremu, a igrat ću i parove. Nadam se da neću biti previše umorna, treće ili četvrto kolo bilo bi u redu, da opravdam prošlogodišnji rezultat, dodala je Konjuh.

Koji su teniski uzori Ane Konjuh i koje su najveće želje u budućnosti, doznajte u videu!