Rekord Ivančević i štafeta 4x200 nakon 51 godine

U Zagrebu je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji AK Agram i Hrvatskog atletskog saveza. Uz ekipnu pobjedu seniora i seniorki Dinama-Zrinjevca, postignuto je puno kvalitetnih rezultata od čega se ističu hrvatski rekordi Andreje Ivančević na 100m i štafeta 4x200m u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Iako je bilo izuzetno vruće postignuto je nekoliko izvrsnih rezultata. To se prije svega odnosi na Ivančević koja na 100 metara istrčala novi hrvatski rekord 11.48. Time je nadmašila prijašnji rezultat Maje Golub (11.51) postavljen prije više od šest godina u Varaždinu. Poslije je pobijedila i na 100 m prepone s izvrsnih 13.17.

Disciplina štafeta 4x200m dugo se nije trčale u ovoj konkurenciji i očekivali su se novi hrvatski rekordi. To se i ostvarilo i disciplina se pokazala kao pun pogodak.

Najprije  su atletičarke AK Sloboda u sastavu Marija Hižman, Lucija Pokos, Kristina Dudek i Mateja Jambrović uvjerljivo  pobijedile i istrčale novi seniorski rekord u vremenu  1:36,52 te nadmašile prijašnji rekord od 1:42,7 koji je stajao čak 51 godinu.

Natjecanje je zaključeno pobjedom mladih atletičara AK Agram (Zvonimir Topić, Hrvoje Čukman, Bruno Penezić i Mateo Kovačić) u rekordnom vremenu 1:26,82. Osim postavljenog novog  seniorskog  rekorda nakon 30 godina, s obzirom na starosnu dob ove štafete, a ona još pripada juniorskoj kategoriji, nadmašen je i juniorski rekord star 40 godina.