DL: Perković dominirala i u New Yorku, Vlašić druga

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je s nizom uspjeha u disku na Dijamantnom ligi pobijedivši na mitingu u New Yorku s hicem od 68,44 metra, dok je Blanka Vlašić u skoku uvis zauzela drugo mjesto s preskočenih 1,97 metara.

Perković je pobjednički hitac bacila u prvoj seriji. Uslijedio je nešto kraći 64,40, treći je bio neispravan a u četvrtoj je disk letio 66,34. Posljednja dva hica ponovno su bila neispravna.

Hitac od 68,44 metra samo je četiri centimetra slabiji od rekorda mitinga s kojim je Sandra slavila prije dvije godine. Perković ove sezone ima najbolji hitac u svijetu (70,08) postavljen 8. ožujka u Splitu. U poretku Dijamantne lige nepobjediva Zagrepčanka ima maksimalnih 16 bodova i praktički je osigurala naslov pobjednice u disku tri natjecanja prije kraja i to četvrtu godinu zaredom.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Yaime Perez 65,86, a treća je bila Francuskinja Melina Robert-Michon 62,77.

Zadovoljna sam pobjedom i rezultatom jer sam jako umorna s obzirom da mi je to treće natjecanje u sedam dana. Žao mi je što nisam opet oborila rekord mitinga, nedostajala su mi četiri centimetra. Sve je u redu i s pripremama za Svjetsko prvenstvo, rekla je Perković i dodala: Sutra se vraćamo u Hrvatsku, a danas ću se prošetati po New Yorku i vidjeti što nude dućani na Petoj aveniji. Sada kad sam zaradila novac, mogu nešto i potrošiti.Vlašić je natjecanje završila s istom visinom kao i pobjednica Španjolka Ruth Beitia, ali su je pobjede stajala dva rušenja na visini 1,97 m, koju je Beitia preskočila iz drugog pokušaja.

Splićanka je iz prve preskakala 1,85 m, 1,91 m i 1,94 m, a i ona i Beitia su neuspješno pokušavale preskočiti 1,99.Nakon dugog odsustva zbog ozljeda za Vlašić je rezultat iz New Yorka veliki poticaj. S Beitiom sada dijeli rekord mitinga, a Španjolka je ove godine vodeća u svijetu s preskočena dva metra. U poretku Dijamantne lige Vlašić je treća s četiri boda, a vodi Beitia s osam.

New York je bio još jedna potvrda da smo na dobrom putu. Ono što me veseli jest to što osjećam puno manje posljedica negoli nakon skokova u Rimu, što znači da se tijelo privikava na natjecanja visokog intenziteta. Vidi se da mi još fali treninga koji će mi pomoći da odradim cijelo natjecanje do kraja, bez da počnem padati nakon petog ili šestog skoka. To mi se i ovdje dogodilo na 199 cm, pa nisam mogla izdržati brzinu zaleta. No, s obzirom na sve te okolnosti i vremensku razliku jako sam zadovoljna s preskočenih 197 cm i drugim mjestom, rekla je Blanka i dodala: Ovo je odličan početak povratničke sezone i nadam se da ću u ovom ritmu nastaviti sve do Pekinga i Svjetskog prvenstva.