Kovač: Bodom sam zadovoljan, imali smo i mi prigode za pobjedu

Italija niti u osmom međusobnom susretu nije uspjela pobijediti Hrvatsku, rezultat je bio isti kao i u prvom dvoboju u sklopu ovih kvalifikacija, no mora se priznati da su Conteovi igrači uzvratili vatrenima za dominaciju u Milanu i bili nešto bolja momčad večeras.

Čestitam objema ekipama na prikazanoj igri, danas su uvjeti bili drugačiji nego uobičajeno, nije bilo publike, bilo je sparno. Bodom sam zadovoljan, imali smo i mi nekoliko prigoda da dobijemo utakmicu, ali i Tallijani. Bilo je dobrih i loših elemenata. Zadovoljan sam s onim što su dečki pokazali, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

O tome zašto je u sedmoj minuti Mandžukić izveo kazneni udarac umjesto Darija Srne: Predviđen je bio Darijo, ali kako je bio prekršaj nad Darijom tako je Mandžo bio na redu.

Što se tiče utakmice, ne bih se složio s time da su oni bili 100 posto bolji od nas, mislim da smo bili 'al pari'. Prvih 25-30 minuta mi smo imali ritam, a onda u drugom poluvremenu je bilo drukčije, ali bila je to dosta izjednačena utakmica, rezultat je na kraju korektan, smatra Kovač.

Na kritiku da je Hrvatska nestala s terena nakon 25. minute Kovač odgovara:

Sjećam se udarca Rakitića iz 80. minute, da je Rebić bio malo konkretniji u nekoliko situacija mogao je biti junak, ali nije bilo tako. Ne sjećam se baš nekih velikih prilika ni s talijanske strane. Znao sam da ćemo se namučiti protiv Talijana, ali ovaj bod smo zaslužili, namučili smo se i oznojili svih 90 minuta. Bilo je uspona i padova. Neću tražiti dlaku u jajetu, jako je teško igrati na kraju sezone u ovakvim uvjetima.

Na kraju sam ipak zadovoljan, jer Hrvatska je velika momčad, a imao sam i hendikep jer sam morao izvršiti dvije rane zamjene, rekao je talijanski izbornik Antonio Conte, dodavši: Naravno da je bilo teško za moju momčad igrati u ambijentu bez publike, ali na kraju mislim da obje momčadi mogu biti zadovoljne.