Policijsko osiguranje oko Poljuda, Modrić i Ćorluka sa suigračima

Stadion Poljudu uoči kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Italije za EURO 2016. bio je prazan zbog kazne UEFA-e, a na tribinama su samo novinari, snimatelji, fotoreporteri, redari i članovi dviju reprezentacija sa stručnim stožerima i igračima.

Oko stadiona primjetno je policijsko osiguranje, a u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj je rečeno kako je riječ o redovitom osiguranju kakvo se provodi za ovakve utakmice.

Na stadionu Poljud su došli i Luka Modrić koji zbog ozljede neće nastupiti te Vedran Ćorluka koji zbog žutih kartona ne može nastupiti u ovoj utakmici. Uz predsjednika HNS-a Davora Šukera na stadionu je i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja odjeven u dres hrvatske reprezentacije.

Inače, u Splitu nisu organizirane fan zone za kolektivno praćenje ove utakmice putem video panoa. Najprije je bilo zamišljeno da će se u Splitu organizirati takve fan zone, ali zbog nesuglasja splitske Gradske uprave i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) to se nije dogodilo.

U predvečernjim satima u splitskim kafićima i ugostiteljskim objektima primjetan je veći broj gostiju koji će u tim objektima gledati utakmicu.

Također, u predvečernjim satima u središtu Splita primijećeno je da šetači nose kockaste majice ili dresove hrvatske reprezentacije.

U poslijepodnevnim satima povremeno su se na splitskim ulicama mogli primijetiti automobili s istaknutim hrvatskim zastavama.