Šimić šesta u Birminghamu

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je šesto mjesto u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu s preskočenih 1.91 metara, dok je pobijedila Poljakinja Kamila Lićwinko s visinom od 1.97 metara.

Nakon četvrtog mjesta u Dohi i petog prije tri dana u Rimu, Šimić je u Birminghamu odradila najslabije ovosezonsko natjecanje. Bila je u opasnosti oprostiti se od natjecanja već na visini od 1.88 m, koju je svladala tek iz trećeg pokušaja, a nakon što je preskočila 1.91 m iz drugog, natjecanje je ipak završila s tri neuspješna pokušaja na 1.94 m, visini koju je u Rimu uspjela svladati.

Visašice nisu bile pretjerano raspoložene, Lićwinko je bila jedina koja je uspjela preskočiti 1.97 m i tako osigurati pobjedu ispred sunarodnjakinje Justyne Kasprzycke i Ruskinje Marije Kučine, koje su s 1.94 m zauzele drugo, odnosno treće mjesto.

Pobjedica i drugoplasirana iz Rima, Španjolka Ruth Beitia i naša Blanka Vlašić, preskočile su natjecanje u Birminghamu, ali bi trebale nastupiti za šest dana u New Yorku na sljedećem natjecanju visašica u Dijamantnoj ligi.

Lićwinko je sada vodeća u Dijamantnoj ligi s pet bodova, jednim više od Beitije i Litvanke Airine Palšyte, dok je Vlašić na diobi četvtog mjesta s dva boda.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u svom je trećem nastupu u Dijamantnoj ligi ove godine ostvarila i treću pobjedu, ona je slavila u Birminghamu s hicem od 69.23 metara, što je ujedno i novi rekord mitinga, čime je za više od tri metra popravila 13 godina stari rekord mitinga Bjeloruskinje Eline Zvereve (66.16m).

Kao i prije tri dana u Rimu, Perković je dominirala natjecanjem izvevši tri uvjerljivo najduža hica natjecanja, uz pobjednički od 69.23 m iz prve serije, još je u drugoj bacila 68.54 m, a u petoj 68.3 2m, dok je u preostale tri serije prestupila.

Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels sa 64.89m, dok je treća bila Francuskinja Melina Robert-Michon sa 63.23m.

Nakon tri natjecanja diskašica u "Dijamantnoj ligi" Perković je vodeća s maksimalnih 12 bodova, Samuels je druga s pet, a treća je Njemica Nadine Mueller s dva.

Sljedeće natjecanje u Dijamantnoj ligi bacačice diska imat će za šest dana u New Yorku.

REZULTATI,

vis:
1. Kamila Lićwinko (Polj)        1.97m
2. Justyna Kasprzycka (Polj)   1.94
3. Marija Kučina (Rus)            1.94
6. ANA ŠIMIĆ (HRV)               1.91

disk:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)      69.23m - rekord mitinga
2. Dani Samuels (Aus)                 64.89
3. Melina Robert-Michon (Fra)   63.23