Oproštaj genijalca: Balić briljirao za kraj

Sinoć je najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić odradio posljednji trening,  a večeras je u velikom stilu odigrao zadnju utakmicu igračke karijere, nakon koje 1. srpnja preuzima funkciju koordinatora u Hrvatskom rukometnom savezu. Njegov Wetzlar pobijedio je Goppingen 29:24, a 36-godišnji Balić je zabio jedan gol, čemu je dodao pet asistencija.

Ivano je u mirovinu otišao nakon sjajne sezone u Bundesligi, u 31 utakmici ove sezone skupio je 91 asistenciju, pa je najbolji asistent lige. Iza njega je s tri dodavanja manje, ali i pet odigranih utakmica više Andy Schmid iz Rhein Neckar Lowena.Stigli su navijači iz Hrvatske, a zadnjih dana i danas zvali su brojni suigrači, treneri, ali jedan poziv jučer poslijepodne bio je poseban. Zvao ga je Jackson Richardson - jedini rukometni  uzor kojeg je Ivano imao.

Prije rukometa dugo je trenirao košarku, što mu je vjerojatno pomoglo da postane čarobnjak na terenu. Protiv njega bilo je nemoguće složiti obranu, ili vam je zabio nakon prodora, ili pak iz dalekometnog projektila, ili je asistirao "zatvorenih očiju".

S hrvatskom reprezentacijom bio je svjetski prvak (2003.) i olimpijski pobjednik (2004.). Dva puta je proglašen najboljim igračem svijeta, 2003. i 2006. godine. Bio je najbolji hrvatski sportaš 2007., te četiri puta najbolji rukometaš Hrvatske.Uz olimpijsko i svjetsko zlato, Ivano Balić je s reprezentacijom bio i brončani na OI-ju 2012. godine, dva puta srebrni na svjetskim prvenstvima (2005., 2009.), te dva puta srebrni (2008., 2010.) i jednom brončani na europskim prvenstvima.

Tijekom karijere igrao je za Split, Metković, Zagreb, španjolske klubove Portland San Antonio i Atlético Madrid, a od 2013. je bio u njemačkom Wetzlaru.