Vatreni predvođeni Kovačima igrali protiv svećenika

Nogometnom utakmicom između Vatrenih i nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika u Sisku je obilježena 20. obljetnica svećeničke reprezentacije. Sav prihod s utakmice bio je namijenjen stipendiranju studenata iz socijalno ugroženih obitelji.

Za Vatrene su igrali sadašnji izbornik Niko Kovač, njegov brat Robert te Goran Vlaović, Igor Tudor, Krunoslav Jurčić, Robert Špehar, Marijan Mrmić, Petar Krpan, Krunoslav Šarić, Fabijan Komljenović, Ardijan Kozniku i drugi, a ekipu je predvodio Zorislav Srebrić. Suprotstavila im se momčad svećenika koju je vodio izbornik Krešimir Žinić. U 24. minuti se od aktivnog suđenja oprostio jedan od naših najboljih međunarodnih sudaca Vlado Svilokos iz Siska, koji će od sada biti kontrolor UEFA-e, a utakmica je završila pobjedom Vatrenih 7:3.

S 1600 klubova i 145.000 registriranih igrača, nogomet je najrazvijeniji i najorganiziraniji sport u Hrvatskoj. Zbog toga i naše reprezentacije, među kojima i svećenička, imaju zadaću da dostojno reprezentiraju našu zemlju
, rekao je Srebrić.

Oproštaj Vlade Svilokosa od aktivnog suđenja. Niko Kovač. (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Osim što je imala humanitarni karakter, jer je sav prihod s utakmice namijenjen Biskupskoj zakladi "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" za stipendiranje studenata iz socijalno ugroženih obitelji, utakmicom je istodobno obilježena 20. obljetnica postojanja Reprezentacije svećenika. Svećenička reprezentacija, koja djeluje kao jedna od reprezentacija HNS-a, prvu je utakmicu odigrala 24. travnja 1995. u Sisku kada je pobijedila reprezentaciju svećenika Austrije 1:0.

Reprezentacija svećenika je sudjelovala na devet europskih prvenstava na kojima je osvojila dvije zlatne, tri srebrne, dvije brončane medalje i dva četvrta mjesta. Svećenicima i Vatrenima, koji su se spremno odazvali akciji, zahvalili su sisački biskup Vlado Košić i župan Ivo Žinić.

Za humanitarnu je utakmicu prodano više od 3.000 ulaznica.