Mladima remi sa Škotskom odnio Europsko prvenstvo

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina starosti nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo, koje će se održati od 6. do 19. srpnja u Grčkoj, u susretu posljednjeg, trećega kola skupine 6 Elitnog kola kvalifikacija u Austriji naši mladići su odigrali protiv Škotske 1:1 (1:0) i tako natjecanje završili kao posljednji u skupini s dva boda.

Uoči posljednjeg kola Hrvatska je bila u situaciji kako može osvojiti prvo mjesto u skupini, jedino koje vodi na EP, samo u slučaju pobjede protiv Škotske od tri ili više golova razlike, te uz neodlučeni ishod dvoboja između Austrije i Italije, koje su istovremeno igrale u Bečkom Novom Mestu, a na kraju se nije dogodilo niti jedno od toga.

Hrvatska je dobro krenula i povela golom Josipa Bašića u 19. minuti, a izjednačio je Oliver McBurnie u 65. minuti.

U drugom susretu Austrija je svladala Italiju sa 2:1 i tako je izborila plasman na EP.

Austrija je osvojila prvo mjesto sa šest bodova, Škotska je druga s pet, Italija treća s dva, koliko je osvojila i četvrta Hrvatska.

Izbornik Ferdo Milin proglasio je to neuspjehom, ali i dodao: Bili smo momčad  s najviše mladih igrača koji su nam čak bili nositelji igre, Ćorić, Vlašić i Balić. Što je opet jedan plus za budućnost.

Hrvatska je prije remija sa Škotskom na turniru u Austriji odigrala 2:2 s Italijom, te izgubila 0:2 od Austrije.