Papadakis i Cizeron najbolji plesni par

Mladi francuski klizački par, 19-godišnja Gabriella Papadakis i 20-godišnji Guillaume Cizeron osvojili su naslov svjetskih prvaka u plesnim parovima na SP-u u Šangaju.

Papadakis i Cizeron su ranije ove godine u Stockholmu osvojili naslov europskih prvaka, a u Šangaju su oduševili svojim slobodnim programom kojim su skočili s četvrtog mjesta koje su držali nakon kratkog programa na sam vrh poretka. Za svoju su izvedbu u slobodnom programu dobili ocjenu 112.34, dok su drugu najbolju ocjenu dobili Amerikanci Madison Chock i Evan Bates, koji su bili vodeći nakon kratkog programa, sa 106.87 bodova.

U ukupnom redoslijedu Papadakis i Cizeron su do zlata stigli sa 184.28 bodova, Chock i Bates su osvojili srebro sa 181.34, dok je bronca pripala Kanađanima Kaitlyn Weaver i Andrewu Pojeu sa 179.42 bodova.

Pobjeda Papadakis i Cizerona prvo je zlato za Francusku na SP-ima nakon sedam godina kada su Isabelle Delobel i Olivier Schoenfelder bili najbolji također u plesnim parovima.

Kanađani Meagan Duhamel i Eric Radford osvojili su zlatno odličje u konkurenciji sportskih parova.

Pokvarili su tako slavlje domaćina jer je srebro pripalo kineskom paru Sui Wenjing/Han Cong koji je zaostao sedam bodova. Bronca je otišla također kineskom paru Pang Qing/Tong Jian.

Kanađani su posljednje zlato u sportskim parovima osvojili još prije 14 godina.