EP: Ivančević novim hrvatskim rekordom izborila polufinale

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević s novim hrvatskim rekordom plasirala se u polufinale utrke na 60 metara s preponama na Europskom dvoranskom prvenstvu u Pragu. 

Ivančević je trčala 8.02 i s trećim rezultatom kvalifikacija izborila polufinale. Ispred nje su bile samo Britanka Lucy Hatton (7.96) i Elin Berings iz Belgije (8.01).

Krenula sam u ovu utrku doslovno kao da je finale, i tako ću i u iduću utrku, u polufinale. Dat ću sve od sebe i nadam se da će biti još bolje. Inače, lakše je nastupati popodne nego ujutro, moram se malo "resetirati" zaboraviti ovu utrku i fokusirati se na iduću. Ne pamtim da je ikad  bilo da su u jednom danu sve tri utrke, obično su utrke rasproeđene u dva dana, bit će jako teško i naporno, rekla je Andrea nakon utrke.

Polufinale i finale na rasporedu je poslijepodne (HTV2). 

Jedina hrvatska predstavnica u Pragu u sjajnoj je formi ove sezone. Nakon što je 17. veljače u Lodzu sa 8.06 postavila državni rekord na 60 m s preponama, ove nedjelje u Rijeci istrčala je nacionalni rekord na 60 m (7.29), a sada je u Pragu ponovo stigla do rekorda.

Ivančević je s novim rekordom napredovala sa 12 na deveto mjesto na europskim dvoranskim tablicama na 60 m s preponama.