Babić je novi izbornik hrvatskih rukometaša

Upravni odbor HRS-a i službeno je potvrdio da će novi izbornik hrvatskih rukometaša biti Željko Babić, aktualni trener Meškova iz Bresta, dok će mu pomoćnik biti Petar Metličić.

Dugo se špekuliralo da će nasljednik Slavka Goluže biti iskusni Zvonimir Serdarušić, ali u dogovoru novog koordinatora za muški rukomet hrvatskog rukometa Ivana Balića i Zorana Gobca izabran je perspektivni 43-godišnji Babić.

Moram priznati da sam zbilja iznenađen što se Hrvatski rukometni savez odlučio za mene. To je velika čast i velika odgovornost. Nadam se da ću uspjeti ispuniti očekivanja hrvatske javnosti i pridonijeti još većoj kvaliteti reprezentacije, izjavio je kratko Babić nakon imenovanja.

Babić je aktualni trener bjeloruskog Meškov Bresta, aktualnog prvaka Bjelorusije te sudionika i viceprvaka SEHA GSS lige, a u svojoj je karijeri vodio i RK Split te je uz dužnost pomoćnika Slavka Goluže na klupi hrvatske muške rukometne reprezentacije vršio i dužnost pomoćnika istome treneru na klupi hrvatskog prvaka RK Zagreba.

Pred novim muškim izbornikom je sada nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj u sklopu kojih će hrvatska muška rukometna reprezentacija snage odmjeriti s Norveškom 29. travnja u gostima te će odigrati uzvratni susret 3. svibnja u Varaždinu, a do kraja kvalifikacija će odigrat će i utakmice protiv Nizozemske i Turske.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza za novog izbornika ženske rukometne reprezentacije izabrao je hrvatskog trenera Gorana Mrđena čiji će se stručni stožer naknadno odabrati.

Mrđen je aktualni trener RK Podravke Vegete, a vršio je i dužnost izbornika ženske juniorske reprezentacije te je radio kao trener RK Zeline.